Funda Business licentie
Funda Business licentie

Promotie bedrijfspand met facebook

Welke rol gaat Augmented Reality spelen in het vastgoed?

We kennen allemaal het gigantische succes van Pokémon Go. Dit is volgens mij het eerste bekende succesvolle product dat mogelijk is gemaakt door Augmented Reality. Veel bedrijven zijn al jaren bezig met deze techniek en er zijn naast Pokémon Go meerdere voorbeelden van het succesvol gebruiken van Augmented Reality.

Ook Funda had in 2009 al een Augmented Reality app voor de huizensite. Natuurlijk prachtig als je door de grachten van Amsterdam vaart!

Augmented Reality combineert de werkelijkheid met een layer. Het is een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer. Daarom kan deze techniek van grote waarde zijn in de vastgoedbranche. Zeker omdat veel vastgoed projecten eerst ‘verkocht’ moeten worden voordat ze overgaan tot bouwen.

Het Nederlandse bedrijf AR Valley heeft al een aantal mooie voorbeelden. 

Breng je platte brochures digitaal tot leven met een smartphone of IPad. De 3D projectie kunt u vervolgens vastleggen met uw camera en delen via bijvoorbeeld Social Media.

Alle grote Tech merken verwachten iets van deze techniek. Dat blijkt wel uit alle ontwikkelingen van de afgelopen tijd en de beloftes de komende jaren.

Facebook en Oculus rift

Google Tango

Microsoft en de Hololens

Kortom een techniek om in de gaten te houden. Ook voor de vastgoedbranche!

Delen op:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.