Funda Business licentie
Funda Business licentie

Welke kansen bieden virtual reality bezichtigingen?

Stel dat er voor elk huis en bedrijfspand een VR presentatie zou staan op Funda. Zou een bezichtiging dan nog nodig zijn? Hoeveel tijd houdt een makelaar dan over? Geeft een makelaar dan nog wel een meerwaarde? Of kan de makelaar zich dan juist richten op andere zaken die belangrijk zijn? En hoeveel virtuele bezichtigingen heb je nodig voor een deal?

Kenners, trendwatchers en marketeers verwachten het allemaal! De komende jaren gaan Big Data, 3D printing, artivisual intelligence en virtual reality ons dagelijks leven positief beïnvloeden. Goldman Sachs verwacht dat de VR industrie tot 2025 zal gaan groeien tot een business van 74 miljard euro. Er ontstaan kansen (en bedreigingen) voor elke sector. Zeker ook in de vastgoedmarkt zijn er genoeg toepassingen te bedenken voor deze ‘nieuwe’ ontwikkelingen. In deze blog behandelen we de kansen rondom VR.

Wij geloven er heilig in. Binnen 5 jaar kun je elk huis en bedrijfspand virtueel bezichtigen op Funda. De eerste huizen zijn met behulp van deze techniek al verkocht. Zie onderstaand VR filmpje.

 

VR gaat de makelaarswereld compleet veranderen!

YouTube, Facebook, Samsung en Google omarmen VR al, dus is het een kwestie van tijd totdat de VR functie op de belangrijkste websites zichtbaar zijn. Een VR presentatie zou de drempel tot het doen van een bezichtiging natuurlijk gigantisch verlagen. Potentiele kopers laten zich vanuit hun luie stoel makkelijker verleiden tot het doen van een virtuele bezichtiging. Er worden alleen nog maar bezichtigingen voor de echt geïnteresseerden ingepland. Als makelaars en Funda deze techniek omarmen en goed inzetten gaat dit heel veel tijd besparen en kan de makelaar zich focussen op belangrijkere werkzaamheden.

Delen op:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.