Funda Business licentie
Funda Business licentie

Leegstaand bedrijfspand

Leegstaand bedrijfspand; wat kun je er nog meer mee?

Een leegstaand bedrijfspand kost geld! Geen huurinkomsten, het pand raakt in verval en waardevermindering is het gevolg. Indien u uw bedrijfspand een lange tijd niet lijkt te verhuren, moet u creatief en vindingrijk zijn. Hoe houdt u uw bedrijfspand kostenneutraal in de markt? Er zijn een aantal oplossingen waarbij inkomsten gegenereerd kunnen worden.

Bruikleennemers
Bruikleennemers ‘lenen’ het gebouw voor bijvoorbeeld een Pop-up store. Tegen een gereduceerd tarief kunnen de leners tijdelijk gebruik maken van het pand. Er staat een opzeggingstermijn van 28 dagen in contracten met bruikleennemers. Er zijn bedrijven met een netwerk van potentiële tijdelijke ondernemers. Een landelijke leegstandsbeheerder is Prevenda.

Advertenties op een leegstaand bedrijfspand
Heeft u een mooie zichtlocatie en wordt uw bedrijfspand verbouwd dan is het overwegen van advertenties op uw bedrijfspand een optie. Camelot is een organisatie met een goed netwerk.

Tijdelijk verhuur van leegstaand bedrijfspand
Bij tijdelijke verhuur hebben huurder niet dezelfde bescherming als bij een normale huursituatie. De opzegtermijn bij tijdelijke verhuur is 3 maanden. De bedrijfspandeigenaar dient een vergunning voor tijdelijke verhuur bedrijfsruimte aan te vragen. Daarvoor kan dit formulier worden gebruikt. 

Let op: Vraag wel om toestemming hypotheek verstrekker en verzekeraar

Er dient ook bij tijdelijke verhuur een overeenkomst opgesteld te worden. Daarin zijn een aantal onderwerpen belangrijk. Vermeld in dit contract;
• Dat het gaat om tijdelijke verhuur op grond van de Leegstandwet;
• Dat u een vergunning heeft (tot een bepaalde datum) en daarna de overeenkomst automatisch stopt.

Meer tips en regels bij het verhuren van leegstaand vastgoed 

Presentatie van leegstaand vastgoed

Een laagstaand bedrijfspand is lastig te verkopen  of verhuren. Wij hebben inmiddels veel ervaring met het in de markt zetten van leegstaand vastgoed. De presentatie hierbij is key! Belangrijk hierbij is dat we de mogelijkheden van het bedrijfspand laten zien. Een klein voorbeeld is het maken van illustraties. Zie voorbeeld hieronder.

leegstaand vastgoed
Wilt u meer informatie van onze specialist, of wilt u uw leegstaande bedrijfspand op een professionele manier presenteren op Funda, neem dan contact met ons op.

download hier de gratis brochure

Delen op:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.