Funda Business licentie
Funda Business licentie

vragen bezichtiging bedrijfspand

Als u een kantoorruimte of winkelpand wilt verhuren, wilt u wellicht graag zoveel mogelijk informatie van en over de kandidaat-huurders. Maar welke vragen kunt u hen het beste stellen? Een bezichtiging van uw bedrijfspand biedt u een gelegenheid te achterhalen waarom een potentiele huurder geïnteresseerd is in uw bedrijfspand. Naast dat alle informatie uit een bezichtiging belangrijk kan zijn voor verdere onderhandelingen, geeft het u de gelegenheid om te kijken of de kandidaat huurder geschikt is. Naast dat u wilt dat de potentiële huurder uw bedrijfspand degelijk zal onderhouden wilt u ook weten wat de potentie van het bedrijf is. Een financiële controle is dan ook een aanrader.

Wij hebben een lijst van 7 vragen opgesteld die u kunt stellen bij een bezichtiging. Aan de hand van de antwoorden kunt u een gericht voorstel doen en is de kans van slagen een stuk groter.

  1. Vraag om te beginnen naar meer informatie van het bedrijf. De financiële situatie, aantal werknemers, branche, plannen ed.
  2. Vraag naar de behoefte aan oppervlakte en/of werkplekken.
  3. Wat is belangrijk voor hen aan een gebouw. Leeftijd, staat van onderhoud, locatie etc.
  4. Probeer een budget van de huurder te achterhalen.
  5. Is parkeren belangrijk, en hoeveel plaatsen heeft men nodig.
  6. Vraag wat belangrijk is voor de huurder. Denk hierbij aan korting of extra kwaliteit van de inrichting en installatie.
  7. Hoeveel flexibiliteit zoekt of heeft de huurder bij de duur van zijn contract.

Ook is het goed om beide belangen inzichtelijk te krijgen, spreek dit ook uit! Dit schept duidelijkheid naar elkaar toe en maakt de kans van slagen voor een deal groter.

Heeft u nog suggesties, dan horen wij dat uiteraard graag.

Contactformulier

Delen op:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.