Funda Business licentie
Funda Business licentie

Op de website van Wintertaling Advocaten en Notarissen hebben wij een interessant artikel gelezen, geschreven door mr. M. van Schoonhoven-Sloot (Wintertaling) en mr. K.J.M. Corten (DLA Piper Nederland N.V.). In deze blog wordt uitgelegd wat het belang is van een due diligence-onderzoek binnen het huurrecht, maar is ook zeker interessant als je zelf een ruimte wilt verhuren.

Wanneer je een belangrijke investeringsbeslissing neemt, is het verstandig vooraf grondig onderzoek te laten doen. Als koper heb je namelijk een onderzoeksplicht. Hier komt de Engelse term ‘due diligence’ om de hoek kijken en betekent letterlijk: gepaste zorgvuldigheid.

Een due diligence-onderzoek geeft je onder andere inzicht in de inhoud van lopende (huur)contracten, bevoegdheid tot tekenen van personen en of iemand daadwerkelijk eigenaar of erfpachter is van het object. Mogelijk zijn er incentives voor de toekomst afgesproken en brengen die risico’s met zich mee. Daarnaast kan het je onderhandelingspositie versterken en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

In dit artikel lees je wat de aandachtspunten zijn op het gebied van huurrecht met betrekking tot huurcontracten.

Delen op:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.