Funda Business licentie
Funda Business licentie

Welstandsklasse vastgoed

Zowel voor kantoren als voor winkels wordt er over A, B en C locaties gesproken (ook wel welstandsklasse genoemd). De mate van aantrekkelijkheid van de locaties spreekt voor zich. Een A locatie is het meest interessant en een C locatie het minst interessant. Met name voor Winkelruimtes is het van belang om de welstandsklasse te benoemen in uw advertentie. Zie hieronder een uitleg van alle klassen gericht op Winkelruimtes.

A1 locatie
Een A1 locatie ligt midden in het centrum van een aantrekkelijke stad. Dit zijn gebieden met de hooste aantallen bezoekers. De leegstand op deze locaties is niet meer dan 5% en de huren zijn hoog. Op deze locaties zitten veelal bekende winkelketens.
A2 locatie
De A2 locaties zijn winkels in de straten naar de A1 locaties toe. De prijs per m2 is lager bij een A2 locatie. De helft van deze straten zijn bezet met landelijk bekende winkels. De leegstand in deze gebieden is tot 10%.
B1 locatie
Bij B1 locaties zijn de winkels meestal voor ongeveer 75% in handen van zelfstandige ondernemers. Textiel en schoeisel zijn de meest voorkomende branches met circa 40%. Ook horeca en dienstverlening komt hier veel terug.
B2 Locatie
Dit zijn vaak straten met veel (auto) verkeer. In deze gebieden zijn vaak de grote discountzaken, sportzaken en/of supermarkten te vinden. Particuliere woningen zijn hier met 25-30% het meest dominant aanwezig; 80% van de winkels is in handen van zelfstandige ondernemers.

C locaties
C locaties worden vaak gekozen omdat deze grote parkeermogelijkheden hebben en om de vaak grote showrooms. De prijs per m2 is hier laag. Vaak buiten de stad op minder interessante gebieden.

Wilt u advies over de huurprijs van uw winkel, neem contact met ons op, of download onze gratis informatiebrochure

download hier de gratis brochure

Delen op:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.